Elias bok

En fruktansvärd epidemi härjar på Gotland. Ett virus dödar människor och skapar monster. Det finns bara en utväg för Elias och hans syster, de måste fly.

Av: Nordin, Magnus
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2013
Låna

Det finns inget igår. Det finns inget imorgon. Det finns bara ett nu.

Det får Elias och hans syster Emma bittert erfara efter utbrottet på Gotland. En virusepidemi härjar. Det är ett virus som dödar människor men skapar monster.

På flykt från varelserna

Syskonens fosterföräldrar är döda, Emma är apatisk och vägrar äta. Elias, som har lovat att ta hand om sin lillasyster, kämpar för att få med henne på flykten. För de måste fly.

Ute i trädgården vid det lilla torpet där Elias och Emma gömmer sig, vandrar varelserna suktande med hungriga, vansinniga blickar. Snart mörknar det och då väntar attacken.

Ny serie om zombier

Elias bok är första delen i en ny blodig zombie-serie som heter Varelserna. Den är skriven för lite yngre ungdomar. Boken är lättläst och spännande, en perfekt kombination. Jag tror att många kommer läsa den här serien.

Den andra boken i serien heter Emmas bok. Båda böckerna har häftiga och fantasieggande omslag och bilder, av den danska illustratören Lars Gabel. Författaren Magnus Nordin har också skrivit andra rysare, deckare och varulvshistorier för ungdomar. Många har slukat hans böcker Förföljaren eller Huset vid vägen slut.

Huset vid vägens slut

Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Sara Johansson

Det övergivna huset vid vägens slut, längst inne i skogen, vågar du dig dit? Det gör pojkarna i Magnus Nordins bok, men de borde ha låtit bli!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 30 mars 2014