Eldvittnet

En ung flicka och en kurator blir ihjälslagna på ungdomshemmet Birgittagården i Västernorrland.

Våldet är grovt och skoningslöst. Kommissarie Joona Linna som är avstängd från sitt jobb på grund av en internutredning blir inkallad som Rikskrim:s observatör under utredningen.

Mördarjakt och kindnappningsdrama

Den tekniska bevisningen pekar på att Vicky Bennet, en föräldralös flicka och en av patienterna på ungdomshemmet, är mördaren. Hon har flytt genom skogen och dessutom stulit en bil på en parkering utan att märka att 4-åriga Dante fanns i den. Polisen är snabba med att sätta upp vägspärrar men det hjälper inte. Bilen och dess passagerare är som uppslukade av jorden.

Med ett skarpt intellekt, en vass intuition och en god förmåga att läsa av brottsplatser ger sig Joona Linna ut på jakt efter de båda barnen, trots att han egentligen ska vara en passiv deltagare. Men när ingen annan följer hans magkänsla kan han inte låta bli att engagera sig till hundra procent.

Spännande och actionfyllt

Fallet verkar ganska enkelt, men det är något som inte stämmer. Det blir en spännande jakt med flera vändningar. När Flora Hansen, en arbetslös undersköterska som försöker få ekonomin att gå ihop med hjälp av fejkade seanser, får visioner som hon kopplar till morden i Västernorrland blir det allt mer förbryllande.

Eldvittnet av Lars Kepler, pseudonym för Alexandra och Alexander Ahndoril, är den tredje boken om Joona Linna. Den rekommenderas särskilt för de läsare som gillar spännande deckare med actioninslag och tydliga karaktärer.

Paganinikontraktet

Av: Kepler, Lars Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

I den andra boken om kommissarie Joona Linna härjar en yrkesmördare och spåren leder högt upp inom den svenska politiska sfären.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 1 februari 2012