Ekologiska smaker

Äkta matglädje får man med äkta råvaror. I den här boken får man inspiration till enkel, smakrik och god mat som är lagad med hänsyn både till hälsan och miljön

Henrik Arkåsen är kock och driver tillsammans med sin fru och tre vänner den KRAV-certifierade restaurangen Saltmagasinet i Västervik. Han ger i sin kokbok tips och råd om vad man bör tänka på om man vill äta mera ekologiskt. Läsaren får bland annat 9 goda skäl att välja ekologiskt.

I boken  finns recept på många olika rätter; fisk- och kötträtter, vegetariska rätter, efterrätter, bröd och bakverk. Vad sägs om: Sillbricka med citron-,ingefära- och basilikasnaps eller lammfärslasagne , chilistekt fläskkarré, dinkelpizza med färska grönsaker – ja många spännande rätter finns det i boken.  Man får även veta hur man gör fonder  (skaldjur-, grönsaks- och kött – dock inte aktiefond, men det kan ju också bli en riktig soppa.)

Det är lättläst och överskådligt med recept på maträtter som man gärna skulle vilja  laga och äta. Bilderna på maträtterna är aptitretande och tilltalande.

Givetvis så går alla recept att laga även med icke ekologiska råvaror. Det som skiljer den här kokboken från andra kokböcker är just de tips och råd man får om vad man bör tänka på när man ska välja ekologiskt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 1 juni 2009