Eddie 12 och hon som heter Elsa ; Elsa 12 och han som heter Eddie

Eddie och Elsa känner inte varandra, men nu har de hamnat bredvid varandra i klassrummet. De vet inte att de redan är indragna i samma härva av stöld och hot.

Elsa

Sommarlovet är slut och skolan börjar igen. I en ny skola och en ny stad. Elsa saknar alla sina kompisar och pappa. Livet på det nya stället har dessutom börjat riktigt dåligt. I det stora okända centrumet blev Elsa rånad på sin splitter nya mobiltelefon.

Nu står hon ensam på skolgården och undrar vilka som är hennes nya klasskompisar. Hon följer med strömmen när det ringer in men blir både knuffad och utstirrad på vägen. Väl inne väntar en lärare som skriker och verkar otrevlig. Hon får sätta sig på en av de två tomma platserna längst fram.

Eddie

Eddie kommer försent till första skoldagen. Hemma bråkade föräldrarna som vanligt och han fick se till att lillebrorsan kom upp. Inte för att han bryr sig om att han kommer försent. Lärarna ser honom ändå bara som en jobbig bråkstake.

På väg till skolan träffar han Robin som visar fram en alldeles ny mobiltelefon. Det är Robins äldre brorsa som har fixat den. Eddie kan inte motstå, han tar mobilen och lovar att fixa fram pengarna. När han till slut kommer in i klassrummet finns det bara en ledig plats. Bredvid en ny tjej.

Två berättelser, samma historia

Eddie 12 och hon som heter Elsa ; Elsa 12 och han som heter Eddie är två böcker i en. I halva boken är Elsa huvudperson, i den andra halvan får du läsa samma histora men med Eddie som huvudperson.

Det här är en riktig bladvändare, när jag hade börjat läsa kunde jag helt enkelt inte sluta. Boken är lättläst med korta kapitel och du dras in i handlingen direkt. Det är intressant att lära känna Elsa och Eddie var för sig och samtidigt få veta hur de uppfattar varandra. Om hur det ska gå med den stulna mobilen får du själv läsa, men det är spännande kan jag lova.

Nyckelbarnen

Av: Kadefors, Sara Tipsat av: Annika Edlund

Siri fick egen nyckel redan i trean. Nu går hon i femman och fritidsklubben är nedlagd. Det finns ingen återvändo, hon får klara sig själv.

Motståndarna

Av: Norlin, Arne Tipsat av: Annika Edlund

Tove och hennes familj har flyttat tillbaka till Sverige efter tre år i Glasgow. Där spelade pappa fotboll på heltid. Nu är han den kommande stjärnspelaren i AIK.