Dumb witness

När Emily ramlar ner för en trappa skyller man på hennes hund, men själv är hon inte lika säker.

Emily Arundell bor i ett litet samhälle på den engelska landsbygden, Market Basings. Under ett veckoslut kommer hennes tre syskonbarn på besök, de som förväntas ärva henne när hon dör. Alla är de i stort behov av pengar. 

Ett försenat brev

När Emily under helgen råkar ramla ner för en trappa blir hennes hund genast beskylld för att ha lämnat sin boll framme. Själv tror hon inte på den förklaringen. Hon skriver därför ett brev till Hercule Poirot.

När brevet sent omsider når honom efter två månader är Emily redan död. Hercule Poirot tar med sig kapten Arthur Hastings och beger sig till Market Basings. 

En trivsam läsupplevelse för den som gillar att läsa en Agatha Christie nu och då. En pusseldeckare med klassiska element som ett lantligt England, excentriska äldre damer, ett nyskrivet testamente och både väntade och oväntade förvecklingar som Hercule Poirot bringar ordning i. 

Fler tips

 1. Ett sting i tummen

  Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  En läsvärd och suggestiv pusseldeckare som är en av Agatha Christies bästa.

 2. Gropen

  Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  Lady Lucy Angkatell bjuder in en liten krets av släkten till ett veckoslut på hennes och maken Henrys lantgods Gropen.

 3. Spegeln sprack från kant till kant

  Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

  I St Mary Mead, miss Marples lilla by, knackar de moderna tiderna på dörren. Men visst finns det fortfarande utrymme för ett eller annat traditionellt giftmord.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 6 augusti 2022