Dollar

Jack Reacher har bara varit i staden Margrave i en halvtimme när han blir oskyldigt anklagad för ett mord.

Av: Child, Lee
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2000
Låna

Jack Reacher har levt hela sitt liv på otaliga militärbaser, först som militärbarn, i vuxen ålder som militärpolis. Sedan ett halvår är han friställd och älskar sin nyvunna frihet. Nu lever han som vagabond, tar dagen som den kommer och följer sina spontana infall. Inget håller honom fast.

Dras in i en mordutredning

Han hoppar av långfärdsbussen från Florida vid motorvägen och promenerar in till Margrave. Där köper han frukost men blir nästan omedelbart gripen misstänkt för mord. Mordet han till en början anklagas för är det första som skett i staden på 30 år.

Under helgen i häktet utsätts han för dödlig fara och förstår att det pågår mörka saker under Margraves välpolerade, sömniga yta. Men han har inga planer på att engagera sig i detta utan tänker dra vidare så snart han får tillfälle. Men när ytterligare en kropp hittas och Jack Reacher får en oväntad, personlig koppling till fallet dras han in i utredningen.

Dollar är en slags våldsam feelgoodthriller fylld med action och en del stereotyper. Underhållande om du är på humör för den sortens bok. Det är första delen i Lee Childs bokserie om Jack Reacher.

 

Ordning på serien: Lee Child

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

Här är ordningen på böckerna i Lee Childs bokserie om den före detta militärpolisen Jack Reacher.

Ghostman

Av: Hobbs, Roger Tipsat av: Sonja Viklund

En thriller i rasande tempo med Jack Delton – världens bästa okända brottsling.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 11 augusti 2015