Dolda djup

När Julie Armstrong kommer hem sent efter en kväll med tjejerna hittar hon sin son död i badkaret. Det är inledningen till Ann Cleeves nya serie med Vera Stanhope i huvudrollen.

Vera Stanhope är kriminalinspektör och en rikitg antihjälte i Wallanderstil. Hon är alldeles för fet och dricker för mycket alkohol. Hon har ingen vidare social kompetens och har aldrig haft en karl, trots att hon längtat efter familj. Nu är det för sent så hon ägnar sig helhjärtat åt det hon gör bäst, utreder mord.

Raka motsatser

Mordet på en ung pojke följs av mordet på en ung kvinna, arrangerade på samma sätt. Några gemensamma nämnare är inte lätta att hitta och det framgår med allt större tydlighet ju längre boken lider att Vera är en otroligt bitter människa. Tur att hon har hjälp av sin parhäst, Joe Ashworth, som har allt hon inte har: familj, social kompetens - ett liv helt enkelt.

Jag tycker jättemycket om den här boken. Vera Stanhope är en rolig om än lite kufisk figur som har ett underbart sinne för humor som tilltalar mig. Jag gillar till och med dessa mer än böckerna om Shetlandsöarna och ser fram emot att lära känna Vera lite mer.

Döda talar inte

Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Helen Forsberg

Äntligen, andra boken med kriminalinspektör Vera Stanhope. Hon har blivit beordrad av sin doktor att börja träna och då hittar hon en död kvinna i ångbastun.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 29 november 2012