Djupgraven

I dimman på en skärgårdsö försvinner en elev när det är skolorientering. Klasskompisarna Tuva och Rasmus bestämmer sig för att undersöka saken närmare.

Tuva bor på en ö och åker båt till skolan varje dag. Det brukar funka bra men de senaste veckorna har hon blivit illamående så fort hon klivit ombord på skolbåten. Hon har också börjat ha otäcka drömmar, om att hon drunknar.

När det är orientering i skolan ligger dimman tät. Skolsköterskan övertalar alla att ha med sig visselpipor, att blåsa i om något händer. De har två timmar på sig att hitta femton kontroller.

Dimman är verkligen tjock och världen blir som inbäddad i bomull. Flera gånger tycker Tuva att hon ser skuggor röra sig. Plötsligt ser hon klasskompisen Rasmus, han vacklar och någonting verkar väldigt fel. Han går mot vattnet men där finns inga kontroller, och så är där en förfärlig stank, som av härskna ägg.

Rasmus verkar helt borta, som hypnotiserad och Tuva springer fram. Ljuspunkter dansar framför hennes ögon, hon skriker och till slut blåser hon i visselpipan. Förvirringen är total. Rasmus vaknar och undrar var Axel är.

Axel är försvunnen. Polisen tillkallas, det blir skallgång och eftersökningar. Inga spår. Rasmus och Tuva bestämmer sig för att undersöka saken närmare.

Djupgraven är första delen i en planerad rysartrilogi. Härligt ryslig läsning!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 5 januari 2017