Djävulens märke

En bok av skräckmästaren Magnus Nordin är lite som julafton för den som gillar rysliga bladvändare i skolmiljö. Jag blir inte besviken den här gången heller.

På Katarina Östra, en högstadieskola på söder i Stockholm, finns rektorn Åsa, som drömmer om att få skapa en friskola. Här finns omtyckte matteläraren Fredrik, som saknar sin före detta flickvän. Inte minst finns här klass 9c, som ingen lyckats få ordning på sedan deras kära klassföreståndare blivit sjukskriven.

En fantastisk vikarie

Till denna hopplösa klass kommer ytterligare en ny vikarie, Malin Lärka. Vacker, karismatiskt och lugn. Genast får hon god kontakt med klassen. Inte bara det - hon uträttar storverk med eleverna. Dom presterar som aldrig förr.

Ida i 9c är kär i matteläraren Fredrik. Ella är hennes bästa vän, och ganska förtjust i Amir, som också går i klassen. Värstingen Jonathan är nästan aldrig i skolan och det finns en anledning till det.

Alla har sina problem och hemligheter, och det verkar som om Malin Lärka kan få reda på allt och ställa allt till rätta. Men ingenting är gratis...

Den som tittar noga på henne kan se hur hennes ögon ibland är klarblå, ibland gröna. Dom få personer som börjar fatta misstankar mot Malin får en alltmer mardrömslik vardag.

Men finns det verkligen riktiga häxor? Och vad kan man i så fall göra för att skydda sig?