Diagnos: omöjlig längtan

En romance där alla känslor får plats.

När Cecilias älskade moster blir sjuk lämnar Cecilia Stockholm och jobbet som barnutredare inom polisen för att hjälpa till i mosterns bröllopsbutik i hemstaden Umeå.

För Cecilia är det självklart att hjälpa till när familjen behöver det. Det passar ganska bra att lämna huvudstaden då hon nyligen blivit dumpad. Hennes sambo har träffat en annan kvinna, en kvinna som dessutom är gravid. Cecilia själv har en stark barnlängtan men kämpar med insikten att hon inte kan bli gravid.

Nystart och förvecklingar

Tillvaron i Umeå blir lite av en nystart i livet. Även om hon trivs oväntat bra intalar hon sig att det är tillfälligt och att hon ska återvända till Stockholm så småningom. Under ett sjukhusbesök träffar hon läkaren Erik och de känner båda en stark attraktion till varandra. Men inte kan väl Cecilia känna så för en man som ska gifta sig inom kort?

Eriks och Cecilias vägar kommer att korsas på fler sätt. De har båda saker att lära om varandra men också saker att dölja. Och vad gör man när det ouppnåeliga finns inom räckhåll och tvingar en till svåra val?

Diagnos: omöjlig längtan är en romance där alla känslor får plats. Den handlar om kärlek i alla dess former, till partner, familj och bonusbarn, men även om svåra ämnen som sjukdom, sorg och ofrivillig barnlöshet. Den utspelar sig dessutom i Umeå.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Johanna Dahlgren den 27 april 2024