Det ringer, det ringer

Sköna dagar med sol och bad blandas med åska, oväder och underliga telefonsamtal. Vad är det som händer Isa, varför drömmer hon så konstigt?

Sommarlovet har börjat och Isa är på landet hos mormor. Mobilen ringer hela tiden, men hon svarar inte. Det är bästisen Ella och Isa är fortfarande arg och vill inte prata med henne.

Åska och telefoner

Det är skönt att vara i stugan med mormor. Skönt att vara ledig, äta jordgubbar, bada och ligga i hängmattan och läsa. Inte blir det sämre när Isa lär känna den nya grannen, Robin.

Flera kvällar är det åska och oväder. Mormor berättar att när hon var liten fick de inte svara i telefon när det åskade. Så när Isas mobil ringer mitt i åskvädret blir hon lite ängslig. Det är flera samtal från ett okänt nummer.

Ett försvinnande

Isa börjar också drömma konstigt, och gå i sömnen på natten. Är det för att hon har tänkt på mormors mamma som försvann för länge sedan? Eller för det där som Robin berättade, om ett underligt ljus på myren.

Sommarskönt mys med mormor, kompisbråk och förälskelsepirr blandas med något gåtfullt och skrämmande. En spökrysare för dig som gillar smygande spänning men inte blodstänk. Det ringer, det ringer får mig att tänka på några av Ingelin Angerborns böcker.

Sorgfjäril

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

Ååå vad jag gillar den här boken! Med härliga rysningar läser jag om Alice och hennes lillebror Emanuel som flyttat ut på landet med mamma och pappa. De har flyttat till ett stort hus som kallas "Spanska slottet".