Det är jag som är Mickan!

Om mod, vänskap och om att vara trans.

Boken handlar om Mickan som går i mellanstadiet och vid bokens början ska hon precis byta skola. Mickan är transperson och ser framemot att äntligen få vara sig själv när hon får börja i en ny klass. I den nya skolan träffar Mickan nya kompisar och tillsammans råkar de ut för en del spännande och roliga saker.

Viktig och läsvärd

Det är jag som är Mickan! är en rolig och varm bok och kan med fördel högläsas för 8-12 åringar. Boken handlar en del om hur det är för Mickan att vara trans men på många sätt är det en bra bok om vänskap, mod och att våga stå för den du är, med en transperson i huvudrollen.

Det finns mycket att diskutera och fundera över i boken för den som vill lyfta transfrågor. Sådana här positiva berättelser om livet som transperson behövs och det fina med boken är att den tar upp frågor om hur det kan vara att behöva kämpa för att få vara sig själv, alldeles oavsett om en är transperson eller inte.

Det här är en bok som alla barn borde få läsa och ta del av. Boken kan också fungera kunskapshöjande för vuxna som möter barn med transidentitet och kan med fördel läsas av lärare, föräldrar och andra som jobbar med barn. Helt enkelt en viktig och riktigt läsvärd bok!

Våra texter

  1. Stolt att vara du

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Att vara säker i dig själv, stolt över den du är - det är nog svårt för många som är sådär 11-13 år. Ännu svårare om du inte är så som andra förväntar sig. Läs om några unga, modiga personer.