Dennis hemlighet

Dennis är fotbollskillen med en stor hemlighet. Hur mycket kan han dölja för sin familj? Vad krävs för att han ska våga vara sig själv?

Dennis älskar att spela fotboll. Men han har en annan passion också. Något han absolut inte vill att pappa, storebror eller någon annan ska få reda på. Dennis älskar att titta i modetidningar. Speciellt ett nummer av Vouge, där kvinnan på framsidan har en gul klänning.

Saknad och drömmar

Bilden påminner honom om mamma som lämnade familjen för flera år sedan. Pappa har varit ledsen sedan dess. Han brände alla foton av mamma,  utom ett som Dennis räddade och tittar på i smyg.

Av misstag sparkar Dennis in en boll på rektorns kontor. Han får kvarsittning. Där är också den två år äldre, ouppnåeliga Lisa. Dennis är förälskad i henne. Lisa sitter och ritar modeteckningar och Dennis kan inte låta bli att tjuvkika.

En utmaning

Lisa börjar prata med honom och han får följa med hem till henne. Han får prova hennes klänningar, klackskor och smink. Dennis är i himmelriket.

Lisa kommer med en idé som får Dennis att tveka. Klarar han verkligen av det hon föreslår? Till slut går han med på det. Först går allt bra, men efter ett tag börjar det gå överstyr.

Dennis hemlighet handlar om att våga vara den du är. I boken blandas humor och allvar på ett väldigt fint sätt.

Läs också

  1. Balladen om en bruten näsa

    Av: Svingen, Arne Tipsat av: Annika Edlund

    Bart och mamma bor i en sunkig etta. Hon vill att han ska boxas för att bli tuff. Själv älskar han operasång. I skolan är han luft för de flesta utom Ada. Hon hälsar på hemma till och med, men kan dessvärre inte hålla tyst om hur Bart har det. Snart vet alla.