Den svavelgula himlen

En episk roman om kärlek, vänskap och minnets bedräglighet som tar läsaren från en barndoms somrar fram till nutidens oroligheter.

Sommaren 1969 spenderar den namnlöse berättaren i ett torp på landet utanför Helsingfors. Där lär han känna två syskon som bor i områdets finaste hus. Det blir upptakten på en livslång relation med dem båda, där en blir till vänskap och den andra en passionerad kärlekshistoria.

Sträcker sig över decennier

Vi följer huvudpersonerna och deras anhöriga fram till idag. Relationerna är den röda tråden medan samtidshändelser förankrar berättelsen i de senaste decennierna. Som i flera andra av Kjell Westös romaner utforskar han hur händelser i det förflutna långt senare resonerar i människors liv. 

Han skildrar på sitt följsamma vis livets vändningar, hur vi människor påverkas av klass, maktförhållanden, arv och miljö samt väcker frågan om vad som gör oss sådana vi är, inte minst utifrån våra relationer.

Våra texter

  1. Där vi en gång gått

    Av: Westö, Kjell Tipsat av: Ing-Britt Olofsson

    En fängslande roman om Finlands oroliga 1900-tal sett ur ett antal familjers öden och ögon. För denna roman fick Westö Finlandiapriset 2006.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 4 oktober 2017