Den som illa gör

Spännande deckare som fångar läsaren från första sidan, om en skolskjutning i Umeå.

Det här är en deckare som utspelar sig i Umeå och Sorsele. Det handlar om kriminalkommissarie Roland Fransson och hans dotter Anna som är en överbegåvad tonåring som hellre sitter hemma framför datorn än går i skolan. Det sker en skjutning på Dragonskolan där flera elever blir offer och där gärningsmannen, som även han är elev på skolan, avslutar dådet genom att skjuta sig själv i källaren.

Behåller greppet

Annas kusin som flytt och gömt sig i skogen bredvid skolan ser en vuxen man han inte känner igen lämna skolan mitt i skjutningen. Något både han och polisen finner märkligt. Med hjälp av dottern Anna, som är en riktig hacker, hittar Roland spår som leder till höga chefer på Region Västerbotten och hemligheter som till varje pris försöker hållas gömda och det blir en mycket spännande uppgörelse i vildmarken utanför Sorsele.

Det här är en jättespännande bok som fångar mig redan på första sidan och behåller sitt grepp om mig ända till upplösningen på slutet. Det är intressanta karaktärer och en trovärdig handling trots fenomenet skolskjutning som inte är så vanligt i Sverige. Jag gillar verkligen Roland och Anna och ser fram emot att läsa fler böcker med dem.

Fler tips

 1. Rävlystnad

  Av: Vidarsdotter, Solveig Tipsat av: Helen Forsberg

  Härliga miljöer och trevliga karaktärer i en spännande men annorlunda deckare som utspelar sig i den jämtländska glesbygden.

 1. Lust att döda

  Av: Edvinsson, Anki
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 4 juni 2022