Den sjätte gudinnan

En ljudbok bra inläst av Katarina Ewerlöf. Karin Alfredsson fortsätter i sin nya bok att beskriva kvinnors utsatta situation i världen.

I boken Den sjätte gudinnan har huvudpersonen Ellen Elg åkt till Indien på FN-uppdrag för att sammanställa en rapport över utvecklingsbidrag där man försöker förbättra kvinnornas situation.

Om kvinnor i världen

Ellen gör jobbet tillsammans med en Madhu en indisk advokat med mänskliga rättigheter som specialitet. De är båda tuffa personer som tar sina uppdrag på stort allvar och därför hamnar i diverse märkliga situationer.

Andra personer som har framträdande roller i boken är Kali som blivit våldtagen av sin arbetsgivares son och försvarat sig mot honom och sedan måst fly från sin by och leva som tiggerska i storstaden. Amrita har inte kunnat föda några söner till sin familj och har blivit utsatt för att bli bränd av sonen och svärmodern.

Det är ingen deckare utan en bok om hur kvinnor har det med riktigt spännande inslag och hur det är möjligt att utkräva hämnd på ett annat sätt.

Jag lyssnade på Karin Alfredsson på bokmässan i Göteborg och där svarade hon på frågan om det går att förändra världen med deckare och populärlitteratur. Svaret var att det är möjligt. Att många får en stor insikt i vad som egentligen sker och att vi tillsammans kan vara med och påverka.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Gith Kvarnström den 1 februari 2010