Den ruttna hämnden

Efter ett inbrott i den lilla staden händer märkliga saker för kompisarna Stella och Gustav. Här har du en riktig superhjältehistoria.

Nu är det något skumt på gång. Någon har brutit sig in på natten och tagit all surströmming på ICA-affären i staden Dockvik. Inget annat är borta, varken pengar eller dyrare varor.

Konstigt tycker bästisarna Stella och Gustav som står och hänger vid brottsplatsen efter skolan. De ser sig om efter skumma typer i stan och ser en och annan som de känner väl. De ser också en mystisk man i lång mörk rock och mörka solglasögon, honom har de aldrig sett förut. Staden är ganska liten, där finns förutom ICA, en restaurang, en skofabrik och en järnaffär.

En superhjälte

Någon dag senare händer det något märkligt med Stella. Av en gammal tant får hon en påse med ett stort S på och ett brev. I påsen ligger en dräkt, nämligen en superhjältedräkt. I brevet står det att Stella nu ska ta över efter förra superhjälten, som efter 70 år är trött och vill ta det lugnt.

Stella blir Stål-Stella! Hon vet inte riktigt hur det fungerar att vara superhjälte och det är mycket hemligt. Dräkten måste gömmas noga och kraften går förlorad om någon annan får veta.

Ruskigt rolig och spännande bok av Maria Frensborg i Höga kusten-miljö, med snygga bilder av Ingrid Flygare!


 

Strumpmannen

Av: Höjer, Dan Tipsat av: Anna Croné

Viktor hittar ett par strumpor i morfars väska. När han tar på sig strumporna blir han Strumpmannen. En superhjälte!