Den riktiga solen

Den efterlängtade sommarresan till Spanien blir inte av. Istället åker Salman för första gången till föräldrarnas hemland. En resa som förändrar allt.

Salman har verkligen längtat efter semester-resan till Spanien. Äntligen ska det bli hans tur att ha något spännande att berätta för kompisarna när lovet är slut. Strax innan avresan ringer Salmans faster från Baluchistan och ber om hjälp. Pappa säger att han måste åka dit. Det blir ingen Spanienresa.

Besviken

Salman är arg och besviken över den inställda resan till Spanien. Men han vill följa med till Baluchistan. Först vägrar hans föräldrar. Det är för farligt.

Baluchistan är en del av Iran, och de som styr Iran är misstänksamma mot människor som tidigare flytt från landet. Människor som Salmans föräldrar. Till sist åker de ändå, alla tre, och resan till den lilla byn förändrar allt.

Spännande och tänkvärd

Det här är en spännande berättelse om att möta en kultur och ett land som både är nytt och välbekant på samma gång. Den riktiga solen är en tänkvärd bok som passar dig som är 10 år eller äldre. Den passar också bra som högläsningsbok i en mellanstadieklass.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Emma Sigvardsson den 22 januari 2021