Den magiska kappan

Livia får en alldeles underbar, röd kappa på sin 11-årsdag. Den är begagnad men bara lite, lite sliten och så vacker ändå. Läs en bok med magi, mystik, vardag och familjehemligheter.

Mamma har köpt kappan i en antikaffär och underligt nog verkar den bara passa Livia av alla som provat den. Bästisen Klara tycker att kappan är obehaglig och kliar och sticks. Hon retar Livia för den. Men Livia bara älskar sin kappa och drömmer och funderar på vem som har haft den före henne.

Kappan förändrar

Sedan hon fick kappan har Livia ändrat sitt beteende lite, och sina vanor. Numera vill hon gärna gå omkring på kyrkogården och hon dras till en gammal grav som verkar helt övergiven. Det står Elin Hedberg 1921-1932 på gravstenen.

Författaren Katarina Genar har skrivit två böcker tidigare med magisk känsla. De heter En hemlig vän och  Pensionat Vidablick. Den magiska kappan är i samma stil, med ett vackert språk och den är lagom spännande.

Jag tror att boken passar för många. Den är perfekt som  högläsning eller att läsa själv. Den suggestiva och vackra omslagsbilden har Lina Bodén gjort.

Pensionat Vidablicks gåta

Av: Genar, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

Saga har flyttat med sin familj till ett vackert hus vid havet. Mamma och pappa föll för utsikten och känslan av "smakfullt och havsnära". Saga tycker att det är fult och längtar tillbaka till radhusområdet och till bästa kompisen Vera.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 21 oktober 2012