Den hemliga gästen

En dramatisk händelse får gamla minnen att väckas till liv.

Detta är den andra boken om Molly som är städerska – numera städchef – på ett anrikt och lyxigt hotell.  Här har hon hamnat på rätt plats i livet. Hon älskar sitt jobb och är respekterad här, hon har vänner och sambo.

Men när en berömd författare faller död ner under ett framträdande i hotellets tesalong rubbas jämvikten. Det visar sig att Molly har träffat författaren tidigare, och händelserna väcker smärtsamma minnen till liv.

Uppväxt och bakgrund

Molly växte upp hos sin mormor som stöttade henne och alltid stod på hennes sida vad som än hände. Det behövdes, för Mollly ser inte världen riktigt som andra, och hon har svårt att läsa av andra människor. I den här boken får vi veta mer om hennes uppväxt och bakgrund. Jag tycker det är härligt att hon beskrivs som så trygg, kompetent och klok. Hon har själv skapat sig en tillvaro där hennes styrkor kommer till sin rätt.

Naturligtvis blir Molly inblandad i mordutredningen, för det visar sig förstås vara ett mord, och behöver rentvå både sig själv och en oskyldigt misstänkt kollega. 

Jag gillade den här boken, dock inte riktigt lika mycket som den första, Städerskan, som kom 2022. Men den är absolut läsvärd.

Läs även:

 1. Städerskan

  Av: Prose, Nita
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2022
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Winning den 5 mars 2024