Den grymmaste månaden

En mysig påskdeckare som balanserar på gränsen till det rysliga.

Det är påsk i den lilla byn Three Pines. Grönskan spirar och luften är klar och hög. Byns ungar går på äggjakt och de vuxna äter gott tillsammans. 

Känslomässiga motiv

När en klärvojant kvinna kommer som gäst till byns pensionat tar byborna tillfället i akt och styr upp en seans i ett olycksdrabbat hus. Men konsekvenserna låter inte vänta på sig. En av deltagarna faller död ner och det verkar som att personen har blivit ihjälskrämd. 

Kommissarie Arnault Gamache vid Quebecs mordrotel får sålunda anledning att återvända till den trivsamma byn. Sin vana trogen försöker han få syn på de känslomässiga motiven för att kunna hitta en mördare. 

Lojaliter sätts på prov

Samtidigt som Gamache försöker utreda dödsfallet i Three pines spökar hans förflutna. Det finns krafter inom poliskåren som vill krossa honom. Saker ställs på sin spets och lojaliteter sätts på prov. Hemligheter finns hos alla inblandade.

Louise Penny är skicklig på att väva ihop olika berättelsetrådar och att plantera små nycklar i dialogerna som läsaren, precis som Arnault Gamache, ibland får kämpa för att få fatt i. Det är charmigt, spännande och stundtals otäckt. En perfekt pusseldeckare för påsken.

Våra tips

  1. 1989

    Av: Skugge, Linda Tipsat av: Anna Sahlén

    Två familjer firar varje år påsk på ett pensionat i Norge. Tills det inträffar ett dödsfall.

  2. Nådastöt

    Av: Penny, Louise Tipsat av: Anna Sahlén

    Trivsam pusseldeckare med psykologiskt djup. En illa omtyckt kvinna mördas under årets julcurling i en lantlig idyll.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 1 april 2024