Den gåtfulla branden

Det är mycket på gång i Härslöv inför den stora festdagen. Samtidigt är det någon som tänder eld på hus och slår ner en man. Jill och Jonatan dras in i polisarbetet, det blir både spännande och farligt.

Jill och Jonatan har fått ställa upp sin husvagn mitt på torget i Härslöv. Där har de redaktionen för sin tidning Härslövsbladet. Det ska bli festdag i stan och Jill och Jonatan ska förstås rapportera om allt som händer.

En förskräcklig brand

Men så brinner ett hus ner. Det verkar som om någon har tänt på med flit. Husets ägare, Erling Ågren, hittas nerslagen vid en lada och han blir helt förskräckt när han hör om sitt hus. Där inne hade han världsberömda och väldigt dyra tavlor.

Jill och Jonatan får följa med poliserna när de undersöker vad som hänt. Saker och ting visar sig vara mycket mer invecklade än vad det först verkar. Vad är det med Erling Ågrens son egentligen?

Också Erlings sura granne uppför sig mycket underligt. Snart har Jill och Jonatan fått upp ett eget spår.

Svårt fall

Samtidigt förbereder sig folk i stan inför den stora festen. Jill och Jonatan har fullt upp att hinna med allting.

Den gåtfulla branden är den sjunde boken om Jill och Jonatan. De får ofta hjälpa polisen att lösa svåra fall. Det är spännande och ibland blir det farligt. Den här gången är det Jill som hamnar i värst knipa.

Ordning på serien: Jill och Jonatan

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

Här är en lista med deckarböckerna om Jill och Jonatan av Peter Gissy och Louise Jacobsson. Så att du vet i vilken ordning böckerna kommer.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 30 juli 2014