Den förtrollade mässingsknoppen

Carey, Charles och Paul hjälper sin fasters granne när hon gör illa sig. Hon har en mystisk hemlighet och som tack för hjälpen får de en magisk present.

Carey, Charles och Paul skickas en sommar till Bedfordshire för att hälsa på sin gamla faster. I grannhuset bor den prydliga fröken Price, som i all hemlighet håller på att lära sig flyga på ett kvastskaft.

En häxa störtar med kvasten

En natt störtar hon till marken och vrickar foten. Barnen hittar henne liggande under cederträdet med vrickad fot. Hennes grå kappa och kjol är sönderrivna och skrynkliga och håret hänger i testar.

De hjälper henne in i sitt hus och lovar att inte tala om för någon att hon är en häxa, eller att hon fallit av kvasten.

Den magiska sängknoppen

Som tack får barnen en förtrollad sängknopp. När den är fastskruvad i sängstolpen kan de resa vart de vill, både geografiskt och i tiden.

Efter flera missöden med önskningarna, där de hamnar mitt i gatan och polisen kommer, lär de sig hur önskningarna ska formuleras. Saker och ting har en förmåga att trassla till sig och det här blir början till fantastiska äventyr!

Som högläsning fungerar denna bok perfekt. Den har ett flyt i språket som gör den lättläst och lättlyssnad. En bok för den som gillar Narnia-böckerna.

Häxan och lejonet

Av: Lewis, C. S Tipsat av: Ellen Järvklo

Har du någon gång drömt dig bort till ett land med talande djur, fin miljö och allt annat underbart du kan tänka dig? Då är fantasyboken Narnia – Häxan och Lejonet av C. S. Lewis perfekt för dig!

Kung Caspian och skeppet Gryningen

Av: Lewis, C. S Tipsat av: Hanna Olsson

Boken handlar om två barn som får komma tillbaka till Narnia. De var där när de var små.

Silvertronen

Av: Lewis, C. S Tipsat av: Olof Lundgren

Eustace är tillbaka i Narnia men den här gången tillsammans med sin kompis Jill Pole.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Christina Landström den 17 maj 2011