Den dansande djävulen

En spännande berättelse om 13-åriga Tyko Blom, en fattig och föräldralös gruvpojke. Djupt nere i silvergruvan arbetar han tillsammans med andra föräldralösa pojkar.

De olyckliga pojkarna får de farligaste uppgifterna i gruvan, de kryper längst in i svarta fuktiga gruvhål för att hitta stenprover åt den stränga förmannen. Pojkarna svälter och blir piskade. På nätterna sitter de inlåsta.

En fruktad tyrann

Silvret från gruvan används för att bekosta hertig Mazoos fester. Hertigen är en fruktad och tyrannisk ledare, han skrämmer människor till tystnad och styr staden med järnhand. Med livet som insats gräver gruvpojkarna upp det silver han behöver.

Bara på söndagar får de komma upp, för att gå till kyrkan. Fastkedjade i fötterna går pojkarna genom staden, människor vänder sig bort, vill inte se. Men för Tyko är det veckans höjdpunkt, att andas frisk luft och se solens ljus.

En resa i tiden

En söndag får Tyko en märklig upplevelse. Strax efter gudstjänsten får pojkarna för ovanlighetens skull vila i gräset och solens värme. Tyko slumrar till och plötsligt väcks han av en skata som helt överraskande börjar tala till honom.

Skatan, herr Pica, har ett mycket viktigt meddelande till Tyko. Det är början på ett fantastiskt äventyr, en resa mellan världar och mot svaret på vem Tyko egentligen är.

Den dansande djävulen är första delen i en serie om tre böcker. En grym historia med mycket spänning. Man kan känna rädslan hos gruvpojkarna och se de läskiga mörka gruvgångarna framför sig.

En mycket bra bok för dig som gillar äventyr, fylld med fantastiskt vackra bilder. Så kryp upp i fåtöljen med en varm filt, läs och rys och njut!

 

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Stina Lundkvist den 4 mars 2011