De tre musketörerna

"Jag vill att du ska ta risker" säger d'Artagnans far till honom när han ger sig av från hemmet. "Vid minsta anledning ska du duellera, framförallt nu, när det är förbjudet."

Året är 1625 och en 18-åring är på väg till Paris för att försöka uppfylla sin dröm, att bli en av kungens musketörer. Musketörerna är soldater och livvakter, orädda män som är skickliga med värjan och alltid beredda att offra sig för kungen.

Med sig på resan har d'Artagnan ett rekommendationsbrev till musketörernas kapten, en liten påse med pengar och en mirakelsalva. Dessutom har han fått pappans gamla häst, en gul krake som får folk att skratta högt när de passerar.

Rätt in i händelsernas centrum

Redan innan han når Paris har d'Artagnan blivit indragen i intrigerna kring den franske kungen och hans vackra drottning. Väl framme i staden dröjer det inte länge innan han dessutom har tre dueller att ta itu med. Han har råkat reta upp musketörerna Porthos, Athos och Aramis.

De tre musketörerna är en klassisk äventyrsberättelse med mycket "action". Hetsiga temperament, skarpa värjor (duellerna står som spön i backen) och vackra kvinnors hjärtan som klappar oroligt. Lägg därtill sammansvärjningar, intriger och hotande krig så får du ett fartfyllt och underhållande läsäventyr!

Boken gavs ut första gången 1844 och fick två uppföljare, Myladys son och Vicomte de Bragelonne. De tre musketörerna har också filmats ett antal gånger, senast 2011.

 

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 17 oktober 2011