De tre grottornas berg

Vi kastas mellan gapskratt och kallsvett i denna underfundiga historia om en morfar och hans barnbarn.

Historien börjar med att Mina vaknar mitt i natten av att en krokodil biter henne i häcken. Till Minas stora besvikelse förstår inte föräldrarna allvaret i attacken utan stönar bara som vanligt "försök att förstå att det är helg och vi vill sova".
 
Sårad av deras ointresse tar hon kontakt med den enda person som verkligen lyssnar på henne, morfar. Han inser snart att det enda sättet för Mina att komma över detta trauma är att tillsammans med honom och övriga syskon och kusiner bestiga "de tre grottornas berg".
 
Nu börjar en äventyrshistoria som inte saknar några ingredienser. Här finns vilda djur, fruktansvärda olyckor och stort hjältemod.
 
Boken genomsyras av en stor respekt för barnen och deras tankar och funderingar. En mening som återkommer vid flera tillfällen och som fått mig och mina barn att vrida oss av skratt är "Men om man kunde cykla uppför en tall". Vill du också veta varför det uttalandet är så vansinnigt roligt så läs boken.

Modiga Millan

Av: Bergquist, Milena Tipsat av: Annika Edlund

Millan är en tuff tjej som spottar längre än de flesta. Påhittig är hon också, och tur är det när hon råkar tappa faster Febes öga i golvet.