De stulna barnen

Sol är en ljushårig, glad flicka men hon liknar inte någon annan på gården. Det händer att folk ute på fältet gör tecknet mot ondska när hon går förbi. Varför vet hon inte.

Kokerskan Misana har berättat om när Sol kom till gården. Hon var liten som en räka, blek och insvept i en blå sjal. Ett hittebarn?

Tre hemliga vänner

Det finns två barn till på gården. Arel, som tränas till krigare och Eno som är son till en handelsman. I hemlighet har barnen lekt tillsammans nästan varje dag sedan de var små.

En dag hittar Sol ett hemligt rum bredvid den stora eldstaden i salen. Underbart, tänker hon, nu kan jag träffa mina vänner utan att de vuxna får veta det.

Slav!

Men i det hemliga rummet får hon veta den hemska sanningen. Hennes vänner berättar att hon är en slav. Hon får inte lämna gården. Om hon försöker rymma kommer de vuxna att straffa henne.

Det här är första boken i serien Häxfolket. Författaren Jo Salmson har också skrivit böckerna om Tam, tiggarpojken och Almandrarnas återkomst. De stulna barnen är en perfekt slukarbok för dig som lärt dig läsa för inte så länge sedan.

 

 

Tam, tiggarpojken

Av: Salmson, Jo Tipsat av: Annika Edlund

Tänk att få sväva fram över marken på en av de stora, vackra drakarna! Men Tam är bara en tiggarpojke. Han vet att han aldrig ens får komma innanför den innersta stadsmuren, där som drakarna och drakriddarna bor.

Den försvunna staden

Av: Salmson, Jo Tipsat av: Anna Croné

När den här boken börjar sitter Rian, som är 10 år, ensam, frusen och hungrig i en stuga i bergen.

Vättar i väggen

Av: DiTerlizzi, Tony Tipsat av: Tess

Första boken i serien Spiderwick. Boken handlar om två tvillingar och en storasyster som flyttar in i ett mystiskt hus.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 19 maj 2011