De osynliga

En ung kvinna har varit spårlöst försvunnen i flera år, men ingen har brytt sig om att leta.

Det är 1980-tal i Storbritannien. Privatdetektiven Ray, som har romskt påbrå, blir kontaktad av en äldre romsk man. Hans dotter giftes bort för flera år sedan, in i en resandefamilj, men har inte hörts av på länge. Resandefamiljen menar att hon gav sig av kort efter bröllopet utan att lämna något annat efter sig än sin lilla son.

Hemligheter som ingen anar

Ray försöker få klarhet i vad som hänt men fler och fler frågetecken dyker upp ur familjens mystiska förflutna. Osannolikt många dödsfall har inträffat under årens lopp, och dessutom drabbas de flesta av pojkarna av en dödlig sjukdom som verkar ärftlig.

De osynliga är ingen deckare, trots att ett mysterium står i fokus och driver handlingen framåt. Det är en oblodig spänningsroman som bygger på det märkliga i att människor som lever nära varandra kan ha hemligheter för varandra som ingen anar.

Författaren Stef Penney verkar lockas av att skildra miljöer som inte så många av oss känner till. Hennes förra roman, I vargars följe, utspelas i 1800-talets kanadensiska vildmark och är högst läsvärd.Sonja Viklund har ett förflutet i Umeåregionen och arbetar nu som chef på
Mora bibliotek. Hon är fortfarande en ivrig tipsare på Minabibliotek och du kan läsa mer om henne i den här intervjun.

I vargars följe

Av: Penney, Stef Tipsat av: Sonja Viklund

Stef Penney har skrivit en varm thriller i isande kall miljö.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sonja Viklund den 16 december 2013