De obesuttna

En värdig science fiction-klassiker som kommit i nyutgåva.

Shevek, av Ursula Le Guin, som på 1970-talet gavs ut av Hemmets journals förlag, har kommit i nyutgåva med titeln De obesuttna

Annorlunda och tänkvärd

Det är en fantastisk, annorlunda och tänkvärd bok. En värdig science fiction-klassiker. Boken ingår i Hain-sviten, som endast hänger samman genom att böckerna utspelar sig i samma framtida värld.  

Nyutgåvan avslutas med novellen Dagen före revolutionen, som handlar om den åldrade revolutionären Odos sista dagar. Odo var med och grundade de visioner och det tänkande som senare blev upphöjda dogmer i Arras fredligt anarkosyndikalistiska värld. 

Våra texter

 1. Ursula K Le Guin (1929-2018)

  Artikel Skrivet av: Terje Nordin

  Ursula K Le Guin var en av 1900-talets stora författare inom fantasy och science fiction. Hon är känd för böckerna om Övärlden, Mörkrets vänstra hand, Där världen kallas skog och Shevek.

 2. Shevek

  Tips Av: Le Guin, Ursula K Tipsat av: Kristian Priemel

  19:e århundradets ideologiska kamp mellan kapitalismens och socialismens olika grenar får en "utomjordisk" kommentar i denna läsvärda science fiction-roman.

 3. The Telling

  Tips Av: Le Guin, Ursula K Tipsat av: Anna Östman

  Som observatör på en främmande planet känner sig Sutty vilsen. Men när hon lämnar den kulturbefriade huvudstaden för landsbygden möter hon en varm gemenskap.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mattias Nilsson den 16 september 2020