Dare me

Om makt och vänskap på liv och död i ett cheerleading-lag.

Av: Abbott, Megan
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2012
Låna

Addy Hanlon är cheerleader på Sutton grove high school. Hon är bästa kompis med lagkaptenen Beth och hennes högra hand. Mellan Beth och Addy finns en långvarig och intensiv vänskap som bäst kan beskrivas som ett destruktivt beroende. När det kommer en ny coach till cheerleading-laget händer det något med deras relation.

Beth vädrar blod

Colette French, som den nya tränaren heter, är tio år äldre än tjejerna i laget och blir genast en förebild. Beth, som länge varit lagets ledare och despot, hamnar plötsligt i bakvattnet.

Colette är ung och snygg, men med alla privilegier som hör vuxenvärlden till. Hon utmanar direkt Beths makt, men att inkräkta på Beths revir gör ingen ostraffat. Hon börjar målinriktat och beräknande att leta efter Colettes svagheter och dolda sidor.

Även Addy förtjusas av den nya coachen. Hennes lojaliteter skiftar sakta men säkert över till Colette samtidigt som hon är ytterst medveten om vad Beth är kapabel till när något eller någon går henne emot. Beth vädrar blod när hon upptäcker att Colette är otrogen.

Vådan av att utmana makt och vänskap

I cheerleading-sporten är det viktigt med förtroende och disciplin. Där kan kroppskontroll och ett starkt psyke vara skillnaden mellan framgång och misslyckande. Dare me är en poetiskt skriven psykologisk thriller om vådan av att utmana makt och vänskap i denna miljö och om saker som rör sig under ytan.

The fever

Av: Abbott, Megan Tipsat av: Anna Sahlén

Unga tjejer på en skola i Dryden blir plötsligt allvarligt sjuka i denna både stillsamma och dramatiska bok.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 17 oktober 2014