Da Vinci-koden

Symbolforskaren Robert Langdon blir indragen i ett mysterium med koppling till den heliga graal. Ingenting går som han har tänkt sig i den här actionfyllda boken.

Robert Langdon är symbolforskare och lärare. Han befinner sig i Frankrike och ska träffa Jaques Saniere, som han har frågat om råd för ett första utkast till sin bok om den heliga graalen. Men Jaques dyker inte upp till mötet.

En nattlig kallelse

Mitt i natten får Robert besök av den franska polisen. De vill att han följer med till Louvren. Ett brott har begåtts och polichefen vill förhöra honom om något som bara en symbolforskare kan lista ut. Polisen visar även en oroväckande bild av brottsplatsen, och på den syns Jaques Saniere.

Robert bestämmer sig för att åka till Louvren för att hjälpa till men det går inte som han har tänkt sig.

Välskriven och händelserik

Jag rekommenderar Da Vinci-koden, även om den är ganska svårläst. Men den är så välskriven att jag tror du vill åka till Frankrike bara för att se om det som står i boken är sant. Dessutom händer det någonting hela tiden.

I boken får du läsa om en massa sker som du mest troligt inte vet om de är sanna eller inte. Efteråt kommer du säkert vara glad att den äntligen är slut, men ändå vilja läsa nästa bok av Dan Brown.

Läs också

  1. Neverworld wake

    Av: Pessl, Marisha Tipsat av: Anna Sahlén

    Spännande thriller i flera lager. I ett mellanrum mellan livet och döden tvingas fem forna vänner enas kring en omöjlig fråga och söka svaren på en mörk gåta.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tyra Tinglev den 12 januari 2022