Dödsbo

Något är fel i det gamla lägenhetshuset där Nino och mamma har flyttat in i. Elementen är kokheta, barnröster hörs på konstiga tider och i vardagsrumsväggen finns en nästan osynlig dörr.

Av: Öström, Mia
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2018
Låna

Ninos föräldrar ska skiljas och hon flyttar med mamma till en lägenhet i ett gammalt hus mitt i stan. Damen som bodde där förut flyttade till ett vårdhem och dog. Därför kallas lägenheten för ett dödsbo. Nino tycker att det låter otäckt och mycket riktigt, snart händer det underliga saker.

Mystisk brand

En nästan osynlig garderobsdörr i vardagsrummet leder till ett precis likadant vardagsrum, fast spegelvänt. På nätterna hör Nino barn som springer runt och sjunger. Men det finns ingen annan lägenhet på deras våning och inga barn i grannhuset vägg i vägg.

Tillsammans med jämnåriga David bestämmer sig Nino för att ta reda på vad som orsakar allt det mystiska. Snart förstår de att en brand i huset för hundra år sedan, fortfarande påverkar det som händer.

Oväntade vändningar

Dödsbo är en riktig rysare med flera oväntade vändningar. Den är väldigt spännande ända fram till slutet. Huvudpersonerna känns intressanta att följa. Jag rekommenderar boken till alla som gillar en bra spökhistoria.