Dödens bröder eller beskrivning av ett misstänkt brott nedskrivet samtidigt som det hände

Vaktis försvinner mystiskt och i affären hör Opus några typer säga att han ska få spö. Eller strypas. Tillsammans med Elena och Mosse bestämmer sig Opus för att ta tag i saken. Frågan är bara hur.

Något är mystiskt på skolan. Det stinker, men Vaktis är borta och på hans dörr står det bara att han är frånvarande och ett telefonnummer. Är han sjuk eller har han åkt på semester? Opus tror att han är kidnappad.

Kompisen Mosse säger att Opus är galen om han på allvar tror det. Men snart börjar Mosse också undra, varför står Vaktis bil övergiven vid skolan? Varför får ingen tag i honom?

I mataffären hör Opus några typer prata om Jeppson, alltså Vaktis, och att de borde spöa upp honom. Eller strypa honom. Nu börjar det bli läskigt, de där typerna ser livsfarliga ut.

Dags för detektivarbete

Tillsammans med klasskompisen Elena bestämmer sig killarna för att fixa det hela. De vet bara inte hur. Några stora detektiver är de inte, men envisa och de vill veta sanningen. Alltså skriver de en lista.

  1. Vaktis är inte på jobbet.
  2. Rektor säger att han är omöjlig att få tag på.
  3. Hans bil står kvar på skolans parkering.
  4. Två personer säger att de vill döda Jeppson.
  5. Vaktis heter Jeppson i efternamn.

Hmmm, de behöver mer fakta. Fler ledtrådar.

Det här är en rolig deckarhistoria som är lätt att komma in i. Författaren Åsa Lind har lyckats få personerna i boken att bli som människor av kött och blod. Jag gillar verkligen Opus och hans kumpaner. Dessutom har boken roliga bilder, av Johan Unenge.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 26 februari 2016