Döden på en blek häst

En skräckblandad mordhistoria som passar bra att krypa upp i soffhörnet med.

Maja Grå har blivit antagen till en konstutbildning i Oxford. Men alldeles innan terminen startar mördas hennes mamma som sedan många år varit försvunnen från sin familj.

Hemsöks av de döda

Maja håller fast vid sina planer. Hon flyttar in med en annan kvinnlig konststudent som visar sig vara begåvad men också en femme fatale som rör upp mycket känslor i sin omgivning. 

Precis som sin mamma upplever Maja ett tydligt sjätte sinne. Hon får ibland starka föraningar och hemsöks av de döda. Hennes mamma försöker säga henne något, men det verkar även finnas andra som söker kontakt. Det visar sig att det studenthem där hon bor drabbades av en tragedi 25 år tidigare då fyra unga kvinnor dog.

Vackert språk och gotiska inslag

Maja hittar även spår som tyder på att hennes mamma befunnit sig i Oxford. Händelsetrådar vävs samman och många öden tycks hänga ihop. Skuggorna kryper närmre.

Döden på en blek häst är en välskriven roman med vackert språk och gotiska inslag. Den passar bra för den som vill läsa en mordhistoria som utspelar sig i anrik collegemiljö, i ett höstigt England och som inte är främmande för det övernaturliga.

Cirkeln

Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

Det börjar hända underliga saker för några gymnasieelever i den lilla staden Engelsfors, en sömnig bruksstad någonstans i Mellansverige.

Människohamn

Av: Ajvide Lindqvist, John Tipsat av: Lars Karlsson

Det är vinter i Stockholms skärgård. En flicka försvinner spårlöst under familjens promenad på isen.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 12 oktober 2011