Döda talar inte

Äntligen, andra boken med kriminalinspektör Vera Stanhope. Hon har blivit beordrad av sin doktor att börja träna och då hittar hon en död kvinna i ångbastun.

Kvinnan visar sig vara den 41-åriga socialarbetaren Jenny Lister. För några år sedan var hon mycket i media på grund av att en pojke blev dränkt av sin mamma i badkaret och mamman var föremål för utredning på Jennys socialkontor.

Röda trådar

Genast börjar man misstänka att det har med det gamla fallet att göra men Veras magkänsla säger något annat. Det är mycket märkliga saker som händer på det hälsocenter där Vera hittade kvinnan och flera personer är intrasslade med varandra på olika sätt.

Speciellt persongalleri

Jag älskar verkligen böckerna med Vera Stanhope. Denna feta, alkoholiserade, socialt inkompetenta kvinna med sin knähund, Joe Ashworth, älskad familjefar och mycket omtyckt av alla damer han möter.

Detta omaka par som genom sina olikheter ändå klarar av att tillsammans hitta mördaren tycker jag är lysande beskrivet av Cleeves. Hon har en fantastisk förmåga att beskriva människor och miljö på den skotska landsbygden och jag längtar efter att få återvända.

Svart som natten

Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Bertine Pol Sundström

Hon hade upptäckt två lik. Här, på Shetlandsöarna, där hon trott att inget ont kunde hända.

Red bones

Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Maja Samuelsson

Polisassistenten Sandy hittar sin farmor liggande ute i regnet. Skjuten till döds.

Vita nätter

Av: Cleeves, Ann Tipsat av: Maja Samuelsson

Återigen kallas kommissarie Taylor från Inverness upp till de gudsförgätna Shetlandsöarna. Förra gången var det mitt i vintern och kolsvart mest hela tiden. Nu är det ännu värre. Fåglarna sjunger dygnet runt och solen går aldrig ner. Omöjligt att sova för den rastlöse Taylor.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 20 oktober 2012