Där ingen vind blåser

En flickas försvinnande tvingar fram mörka sidor och gamla hemligheter.

Tolvåriga Sandra går en kväll ut för att sälja kakor till skolresan, men kommer inte tillbaka. När polisen börjar nysta i försvinnandet kommer många obehagliga hemligheter fram i ljuset.

Brottet i bakgrunden 

Sandra är en mobbare i skolan och hennes klassföreståndare är sjukskriven efter en konflikt där både föräldrar och elever är inblandade. Var allting så bra i Sandras familj och vad är det Eva, Sandras favoritoffer, döljer?

Det här är en deckare som utspelar sig i Härnösand. Här får brottet hålla sig lite i bakgrunden medan fokus ligger på karaktärernas inre. Sandras försvinnande är en katalysator som tvingar fram många mörka sidor hos människor och gamla hemligheter ut i ljuset.

Psykologisk kriminalroman

Det är inte polisutredningen vi som läsare får följa i detalj, utan några karaktärer som starkt påverkas av Sandras försvinnande. Genom deras tankar och upplevelser uppdagas vad som har hänt och hur långt tillbaka i tiden händelserna har sina rötter.

Vill du läsa en bok som innehåller mycket polisaction och nervkittlande polisutredningar ska du inte välja den här boken. Den passar bättre för de som gillar psykologiska kriminalromaner.

Skriver om människorna bakom brottet

Skrivet av: Helen Forsberg

Annika Sjögren skriver psykologiska thrillers och intresserar sig mer för människor och sammanhang än av själva mordet.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 3 februari 2015