Curly Brackett: Den gömda koden

En lättläst pusseldeckare om en smart tjej som måste spela sig till frihet. Den får högsta betyg.

Jag har läst Curly Brackets Den gömda koden och det är en pusseldeckare. Texten är skriven av Tor Moström och Johan Wendt och bilderna är gjord av Peter Bergting. Boken skrevs år 2015.

Huvudpersonen heter Curly Bracket. Curly är en tjej som är fast i Corpuratus samhälle. Det enda sättet att komma ut är att bemästra dataspelet codoseum. Om du smiter följer corpuratus efter med en drönare.

Boken utspelar sig i Corpuratus samhälle. Du får möta en väldigt smart och modig tjej som inte vill ge upp. I mitten av boken träffar hon en kille som också sitter fast i Corpuratus samhälle. De hjälps åt att försöka komma därifrån.

Jag tycker att bokens tema är att man inte ska ge upp och vara modig.

Boken får fem solar av fem möjliga! Den är lättläst och fylld med fina och spännande bilder. Hela boken är skriven med stora bokstäver. Det gör att du kan läsa den även om du är lite yngre. När du har läst ut boken så kommer lösningar till alla problem.

Läs också

  1. Skurken i datorn

    Av: Mahy, Margaret Tipsat av: Maria From

    En rolig, småläskig och totalskruvad bok om att skriva en bok man egentligen inte vill, om kaffebryggare och om gratis böcker till skolbiblioteket!