Cress

För att stoppa drottning Levana behöver Cinder, Scarlett och deras följeslagare hjälp av Levanas egen mästerprogrammerare. Problemet är att de måste rädda henne från en satellit som går i omloppsbana runt Jorden.

Av: Meyer, Marissa
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2015
Låna

Det här är tredje boken i serien Månkrönikan och nu är det Cress (Rapunzel) som gör entré. Cinder och gänget gömmer sig i rymden och får kontakt med Cress via ett chip, som Cinder plockade ut ur kejsare Kais android.

Cress är drottning Levanas mästerprogrammerare och har hjälpt drottningen att spionera på jordlingarna, gömma Lunars flotta och många andra saker. Cinder och gänget behöver Cress hjälp för att sätta stopp för drottning Levanas giftermål med kejsare Kai. Men då måste de rädda henne ur satelliten som varit hennes hem sedan barnsben.

En plan som leder till krig?

Cress blir till sist fri, men priset blir högt. Räddningsförsöket får hemska konsekvenser och gruppen splittras och måste försöka sammanstråla igen. Bröllopsdagen kommer allt närmare och de måste komma på en plan för att stoppa det. Den plan de kommer på är minst sagt galen och om de lyckas så kommer det mest troligt leda till krig mellan jorden och månen.

En väldigt spännande bok som blir mer begriplig om man läser de två första böckerna i serien, Cinder och Scarlet, först. Ett måste för sci-fi och fantasyälskarna!

 

Cinder

Av: Meyer, Marissa Tipsat av: Hanna Widman

Månkrönikans första del är en spännande sci-fi-saga med Askungen som cyborg.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 9 oktober 2015