Cirkusdeckarna och spökmysteriet

Det här är första boken i deckarserien om tvillingarna Kaspar och Katinka. Handlingen utspelar sig på cirkus Pommery.

Kaspar och Katinka är kända som "The Fabulous Twins" och är ett av cirkusens stora dragplåster. Kanske det största? Katinkas specialitet är hästar och Kaspar är en fantastisk jonglör.

Uppvuxna på cirkus

Barnen har bott på cirkusen i hela sitt liv. Där finns många roliga och tokiga figurer. En clown förstås, en tigertämjare och en tiger. Cirkusdirektören Ferdinand älskar sin cirkus, men ännu mer älskar han äpplen.

Och så förstås barnens föräldrar. Mamma Katja som går på lina och pappa Kahn som är "Starke Mannen".

Men där är också en del riktigt otrevliga typer, till exempel Keegan som är cirkusens djurskötare. Han behandlar djuren illa och pressar dem alldeles för hårt.

Barnens lärare Inga-Britt är inte heller så trevlig, svär och kastar saker omkring sig. Hon trivs inte att jobba på cirkusen men är innerst inne ganska schysst.

Tjuvjakt

Katinkas älskade hästmedaljer och vinnarpokaler försvinner en dag. De har blivit stulna! Senare samma vecka försvinner också cirkusens apa och en av hästarna. Katinka och Kasper smyger, spejar och spanar för att få reda på vem som är skurken.

Det här är en lättläst bok av Dan Höjer och Stina Lövkvist. Jag tror att den passar perfekt för dig som läst böckerna om LasseMajas detektivbyrå.

Varning för X-ligan!

Av: Gissy, Peter Tipsat av: Astrid Wolff Feychting

Det här är den första boken om Jill & Jonatan. Tillsammans gör de tidningen Härslövs-bladet. En dag kommer det in ett anonymt tips till redaktionen.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 24 oktober 2010