Bröderna Sisters

Medryckande, gripande och spännande om två bröder på väg till Kalifornien.

Det här är en historia som på ytan kan te sig enkel och kliché-aktig – ja, kanske rentav banal. En cowboyhistoria om yrkesmord, makt och pengar. Patrick Dewitt har dock i Bröderna Sisters gjort en i grunden enkel historia till högst läsvärd litteratur.

Ena brodern tvivlar

Året är 1851. Yrkesmördarna Eli och Charlie Sisters är på väg till Kalifornien för att utföra ett uppdrag åt sin arbetsgivare. Eli har börjat ifrågasätta sitt och sin brors livsval, hans dröm är att slå rot och kanske öppna en affär.

Han har genom livet alltid stått vid sin brors sida. Motståndet mot att lämna brodern att själv utföra detta och kommande uppdrag gör att Eli ändå beslutar att följa med denna gång och försöka övertyga sin bror om tvivelaktigheten i det de gör.

Välberättad historia

Vägen till Kalifornien är lång och kantas av salooner vilket gör resan ännu längre eftersom Charlie är dryckesbenägen. Hans gedigna bakfyllor gör honom orörlig. Resan kryddas med små underbara porträtt av udda människor. Boken är som gjord att omtolkas till filmmanus och skickas till bröderna Coen.

Berättelsen om bröderna Sisters är medryckande, gripande och spännande. Historien är välberättad, karaktärerna mejslas ut och ges substans under resans gång. Rent dråpliga situationer blandas med råa våldsscener och psykologiskt djup. Det finns även en del passager som kan få det att vända sig lite i magen på en del av oss. Den stackars hästen kommer ni aldrig glömma om ni läser boken.

Joel och Ethan Coen skapar filmklassiker

Skrivet av: Wiveca (Vicky) Uhlander

Joel och Ethan Coen är två filmskapande bröder och utstickare på Hollywoods stjärnhimmel vars filmsuccéer gett dem välförtjänt hög status i filmvärlden. Själv älskar jag deras filmer.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Mattias Löfqvist den 22 oktober 2013