Boys run the riot

Fantastisk slice of life-manga om transkillen Ryo som startar ett klädmärke tillsammans med klasskompisen Jin.

Transkillen Ryo känner sig fångad. Japans rigida könsroller påminner honom konstant om att omvärlden inte ser honom som den han egentligen är. Allra mest avskyr han sin skoluniform, som han anstränger sig för att undvika så mycket han kan.

Uttrycker sig med streetmode

Streetmode är räddningen. Ryo älskar att kunna bestämma över sitt utseende genom de kläder han väljer. En dag stöter han på sin nya klasskamrat Jin på stan.

Jin sägs vara en riktig värsting, men visar sig vara en rätt schysst kille. Han är imponerad av Ryos klädsmak och föreslår att de ska starta ett eget klädmärke tillsammans. Ryo ska vara kreativt ansvarig och Jin marknadsförare.

Inspirerad av skaparens egna erfarenheter

Keito Gakus härliga slice of life-manga är inte bara en berättelse om identitet och att hitta en grupp där du får vara dig själv. Allra mest handlar den om att hitta sin passion. Han är inspirerad av sina egna erfarenheter av vikten att få utlopp för sin kreativitet.

Många mangaserier leker med könsöverskridande element och kan tolkas som queera berättelser. Sällan handlar det uttalat om transpersoner. Därför är det extra kul att Boys Run the Riot, som inte bara handlar om en transman utan även är skapad av en, översatts till engelska.

Serien är avslutad och består av fyra volymer.

Manga skapad av HBTQ+-personer

 1. Our dreams at dusk

  Undertitel: Shimanami Tasogare
  Av: Kamatani, Yuhki
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2019
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok
 2. My brother's husband

  Av: Tagame, Gengoroh
  Språk:
  Engelska
  Publiceringsår: 2017
  Klassifikation: Engelsk skönlitteratur
  Finns som: Bok