Bossypants

En läsvärd och underhållande självbiografi från en av USA:s lysande humorstjärnor.

Den amerikanska komikern Tina Fey har skrivit en rolig och lättläst bok om sin väg till humortoppen. Hon blev manusförfattare för det legendariska TV-programmet Saturday night live 1997 och är producent för den kritikerrosade komediserien 30 rock. Kanske är hon mest känd för att ha imiterat politikern Sarah Palin under det amerikanska valåret 2010.

Som en stå-uppmonolog

Tina Fey berättar om hur hon från teaterläger om somrarna, via improvisationsteater i Chicago lyckas få en tjänst på SNL och där, tillsammans med bland andra vännen Amy Poehler, skapa större utrymme för kvinnor på en mansdominerad arena.

Texten är för det mesta en vass och rolig stå-upp-monolog. Du som gillar 30 rock eller Saturday night live kommer få ditt lystmäte. Men du måste verkligen inte ha sett programmen för att tycka om Bossypants.

Tina Fey bjuder på berättelser om vad som sker bakom kulisserna i den amerikanska TV-världen och i sitt eget liv. Boken ger även en intressant insyn i hur det är att som kvinnlig komiker försöka ta plats och få gehör för sina idéer i denna "männens klubb". Tina Fey skriver att de berömda sketcherna där hon spelade Sarah Palin i smyg är feministiska men att publiken inte märkte det på grund av alla skämten: "Precis som när Jessica Seinfeld bakar in spenat i barnens brownies.".

Underhållning och inspiration

Tina Fey skriver om sin familj, om sin uppväxt, kärlek, vänner, äktenskap, kollegor, föräldraskap och hur det att hålla på med en massa saker parallellt med varandra. Hon tar upp personliga ämnen, hela tiden med humor och självdistans. Det är framför allt väldigt underhållande läsning men det finns också mycket inspiration att hämta i denna bok.

Prins Charles känsla

Av: Strömquist, Liv Tipsat av: Sonja Viklund

Ett halsbrytande och humoristiskt seriealbum som elegant pyser luften ur vår dröm om kärleken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 17 maj 2011