Borttappat: katt, kompis, kalsong

Jördis och Judith är bästisar och tycker lika om nästan allting. När Hermione kommer till klassen förändras en hel del. Jördis strular till det rejält.

Hjördis har givit bort sitt fula H bästa kompisen Judit. Judit har satt det på slutet av sitt namn. Jördis och Judith skrattar åt samma saker och tycker illa om samma saker, nästan. Jördis är bäst i klassen på fotboll och Judith gillar inte fotboll.

Att vara bästisar

De gör listor om hur bästisar ska vara. 1: Hålla ihop i vått och torrt. 2: Låt aldrig en kille komma emellan. 3: Ärlighet varar alltid längst.

Det första är lätt att hålla för det regnar ute. De andra är svårare, visar det sig. En lysande fotbollsspelare börjar i klassen. Hon heter Hermione och gör så sjukt många mål att alla bara gapar.

När Jördis och Judith följer med Hermione hem kommer konstigt nog Harry Hansson efter. Hela vägen. Hemma hos sig visar Hermione sin guldlåda. Där har hon ett par turkalsonger som hennes brorsa Denniz har givit henne. Med kalsongerna kan hon aldrig förlora en match. Wow, vilken skatt!

Trubbel

En skatt ska grävas ner. Jördis lovar att rita skattkartan i morgon. Men, dagen efter ligger det snö överallt. Hur ska de nu hitta skatten? Gissa vad - det blir bråk, riktig ordentligt.

Det här är en sabla rolig bok som jag tror att många kommer älska. Triangeldraman finns det många av men det här är ett av de allra bästa. Författaren Elin Lindell har också illustrerat boken med en färgbild på nästan varje uppslag. Lockande och läckert!

Läs början av boken här

Iris Karlssons värsta sommar

Av: Lindell, Elin Tipsat av: Annika Edlund

Det är första fina dagen på härliga sommarlovet men Iris Karlsson tycker att det är den sämsta. Hon ska åka till farmor och vara där hela sommaren!