Bortom varje rimligt tvivel

Advokat Sophia Weber slåss med ett fall där hon är osäker på sin klients oskuld.

Kan man dömas för mord trots att man är oskyldig? För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka, ett bestialiskt mord som ingen har glömt. En läkare dömdes till livstidsfängelse för mordet.

Tvekan och kritik

Advokaten Sophia Weber får ett erbjudande från sin gamla professor att ta sig an fallet och att få en oskyld man fri. Sophia upptäcker stora brister i mordutredningen och det gör att hon tar sig an fallet. Hon får stark kritik för att hon försöker få sin klient frikänd och hon känner själv tveksamhet. Är han verkligen oskyldig?

Sophias liv beskrivs på ett bra sätt, hennes fina relation till sin morfar och hennes andra trassliga relationer. Jag vill gärna fortsätta att följa henne i fler böcker. Detta är bok nummer två om Sophia Weber, den första heter Bara ett barn.

O som i ouppklarade mord

Skrivet av: Jenny Berggren

Läser du deckare? Gillar du böcker som innehåller rättegångar och ouppklarade mord? Känner du till avdelning O på biblioteket? Om du svarade ja på de två första och nej på den sista frågan bör du läsa vidare.

Den sjätte gudinnan

Av: Alfredsson, Karin Tipsat av: Gith Kvarnström

En ljudbok bra inläst av Katarina Ewerlöf. Karin Alfredsson fortsätter i sin nya bok att beskriva kvinnors utsatta situation i världen.

Fallet med den försvunna tjänsteflickan

Av: Hall, Tarquin Tipsat av: Anna Sahlén

Advokaten Raj Kasliwal anklagas för att ha mördat sin tjänsteflicka. Han vänder sig till Indiens svar på Mma Ramotswe.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Birgit Lindgren den 7 februari 2013