Books can be deceiving

Att svara på svåra referensfrågor är det mest spännande i tillvaron för bibliotekarien Lindsey Norris. Det vill säga, ända tills ett mord sker i hennes nya hemstad.

Lindsey Norris är bibliotekschef för Briar Creek Library som ligger i en liten stad i Connecticut, USA. Hennes bästa vän Beth Stanley arbetar som barnbibliotekarie på samma bibliotek.

Exet stjäl bokidén

Beth har skrivit och illustrerat en barnbok och när de hör att en bokutgivare är i staden passar hon på att visa sin bok för henne. Beth blir väldigt upprörd när hon får veta att hennes bok redan är på väg att ges ut, men med hennes före detta pojkvän Rick som författare. Beth och Lindsey åker för att konfrontera Rick, men hittar honom mördad.

Polischefen i staden misstänker nu Beth för mordet och är inte intresserad av att söka efter någon annan mördare. Nu måste Lindsey själv undersöka mordet för att försöka hitta mördaren före Beth blir åtalad.

Idylliskt men otrevligt

Boken beskriver ett idylliskt samhälle där människor ställer upp för varandra och de flesta som bor där är mycket trevliga. Alla är dock inte trevliga och nackdelen med boken är att de otrevliga är så överdrivet otrevliga.

Det här är en riktig mys-deckare. Inte så blodig, måttligt spännande men underhållande. Lite lämplig läsning i höst- och vintermörkret. Engelskan är relativt lättläst med mycket dialog.

Fler titlar

Författaren har också skrivit en bokserie som heter "Cupcake bakery mysteries". Det finns två böcker i den serien: Sprinkle with murder och Buttercream bump off.

Sök böckerna i bibliotekets katalog Läs om Jenn McKinlay på hennes webbplats

The Body in the Library

Av: Christie, Agatha Tipsat av: Anna Sahlén

Ett makabert fynd i ett bibliotek skakar en sömnig engelsk landsort.

Book, line, and sinker

Av: McKinlay, Jenn Tipsat av: Aina Gustavsson

Ett nytt Library lover's mystery. Lindsey Norris, bibliotekschef i Briar creek, är tillbaka med ett nytt mord att lösa.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 23 december 2012