Body Type

Mellan varven tycker jag att det är roligt att titta på människors tatueringar. Det ligger alltid en historia bakom motivet som gör att man får lite mer information om personen i fråga och lär känna dem ett snäpp mer.

Av: Saltz, Ina
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2006
Låna
Därför sög jag tag i boken Body Type av Ina Saltz när den kom ut 2006. Fokus för boken är tatueringar där motivet är texter och man får ta del av bärarnas historia bakom valet. Det rör sig om allt från rader ur Dantes Divina Comedia, citat ur James Joyce Ulysseus till hela alfabetet kring vristen.
 
Framför allt är det i många fall ord eller fraser som påminner bäraren om hur de ska leva sitt liv. Många före detta missbrukare som behöver påminna sig om att kämpa och stå emot, men även uppmuntrande ord för att behålla självkänslan. Det är många personöden, snygga bilder och innovativa ideér som ryms i boken.
 
Som alla andra tatueringsböcker fungerar Body Type bra som inspiration, men även för andra är den rolig att bläddra i. Särskilt om man är intresserad av litteratur och ord som en ogaddad typ som jag är.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 26 december 2008