Blue exorcist

I hela sitt liv har Rin blivit kallad demonbarn. Han anses farlig för andra barn, men förstår inte varför han är som han är. Varför kan han inte vara som alla andra.

Rin Okumura verkar aldrig göra någonting rätt. Hans temperament gör att han ofta hamnar i bråk, vare sig han vill eller inte. Hans tvillingbror Yukio är raka motsatsen. Snäll, lugn och med en dröm om att bli läkare. Han har till och med kommit in på en prestigefull skola. Rin har hoppat av skolan.

Okänd far

Bröderna växte upp i en kyrka och deras enda förebild var fader Fujimoto, en berömd exorcist. Han uppfostrade tvillingbröderna. Deras riktiga far är okänd. Fader Fujimoto fanns alltid där att hjälpa Rin och Yukio på rätt väg.

När Rin börjar se svarta saker svärma i luften tar hans liv en drastisk vändning. Han tror att han inbillar sig, ingen annan tycks märka dem. Då överrumplas han av ett gäng. En av killarna har horn och svans och är omringad av de svarta sakerna. Mobbarna förolämpar och hotar så att Rin till slut tappar besinningen, och blå eldslågor flammar från honom.

En svår framtidsplan

Fader Fujimoto berättar att Satans blod flödar i Rins ådror. Rin svär att han ska besegra Satan men för att göra det måste han skriva in sig på toppskolan True cross academy och träna för att bli exorcist. Men att plugga och hålla sin sanna identitet hemlig från klasskamraterna är inte det lättaste.

Det här är första delen i serien Blue exorcist. En övernaturlig och underhållande underdog-berättelse om gott och ont.

Här hittar du de andra böckerna i serien om Rin.