Blandat blod

Svarte är handelsresande från Blecinga kring år 1000. På en resa till Kiev träffar han Milka och kärlek uppstår omedelbart. Men vad Svarte inte vet är att han är bortlovad till en annan.

Milka och hennes bror Radoslav som blivit hemlösa vid ett upplopp i Kiev följer med Svarte till vikingatidens Blecinga. Svarte friar till Milka men båda får en chock när de kommer fram och Svartes far meddelar att han redan är bortlovad för att hålla fred med en granne.

Svarte ger sig iväg till sin nya familj men lovar och svär att fullfölja sin uppgift för att sedan fara hem och hämnas på sin bror Kåre som fick Milka istället. Samtidigt går Milka kvar på gården i Blecinga och lider och längtar efter Svarte.

Spännande historisk skildring

Det är väldigt spännande att röra sig i det gamla Sverige. Samtidigt är det en väldigt bra och spännande historia som känns väldigt verklig fast den är påhittad och utspelar sig för så länge sedan. Katarina Mazetti är väldigt duktig på att få platser och människor levande och trovärdiga. Det ger mersmak.

Släkten är en serie böcker från Historiska media och de utspelar sig i södra Sverige i slutet av 1000-talet. Det har än så länge kommit ut tre delar som alla är skrivna av olika författarinnor. Blandat blod är den första delen och följs av Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg och Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 2 september 2011