Biografmysteriet

Det verkar som om personalen på Bio Rio har skumma saker för sig. Har det något med hundstölderna att göra? Lasse och Maja spanar och funderar, för att hitta en lösning på mysteriet.

I Valleby har flera hundar blivit stulna den senaste tiden. Ägarna har tvingats betala mycket pengar, men ändå inte fått tillbaka sina husdjur. När Maja och Lasse läser om ännu en hundstöld blir de förstås upprörda. Vem går omkring och stjäl hundar?

Hur ska de fallet lösas?

De försöker lista ut om stölderna hänger ihop, genom att jämföra det som har skrivits i tidningen. En del likheter finns det men efter ett tag kör Lasse och Maja fast. Vad kan de och deras detektivbyrå göra för att lösa mysteriet?

För att komma på nya tankar tycker Lasse att de ska göra något kul, så de går på bio. Ganska snart upptäcker de att just bion och personalen där verkar ha en del hemligheter. Har det något med stölderna att göra?

Biografmysteriet är alldeles lagom spännande om du vill läsa en deckare som inte är allt för läskig. Lasse och Maja får än en gång användning av sin nyfikenhet och sin listighet för att lösa ett mysterium i den lilla staden Valleby. Boken har stor, luftig text och fina, roliga bilder.

Cirkusdeckarna och spökmysteriet

Av: Höjer, Dan Tipsat av: Annika Edlund

Det här är första boken i deckarserien om tvillingarna Kaspar och Katinka. Handlingen utspelar sig på cirkus Pommery.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 14 januari 2015