Biljana är bäst!

Det är inte lätt att vara Biljana. Att bli sviken av kompisar, att se sin pappa deppa och att vara olyckligt kär i Daniel med dreadlocks. Men Biljana ger inte upp.

Hon är en störtskön tjej med rötter i Serbien och med talang för fotboll. Hennes brorsa har strulat en del, hennes pappa är trött på att köra taxi och glömmer hur man lägger i backen.

Fotbollslaget

Själv är Biljana lagkapten och vänsterback i Östmora FK. De har världens bästa tränare, Micke. När laget började spela gick det inte så bra. Micke brukade lova att bjuda på glass om de förlorade med mindre än 10-0. Han behövde inte köpa glass på flera år! Men tjejerna gav inte upp.

Nu för tiden går det riktigt bra. För det mesta. Men tyvärr inte i matchen mot snobblaget Äppelhöjden. Allt går åt pipsvängen och Emma, Biljanas bästis, hotar med att sluta i laget. Emma är bra på åtmninstone två saker, att sura och att var bitchig.

Att våga välja

För Biljana är fotbollen viktigare än Emma och hon vägrar låta sig styras av kompisen längre. Istället försöker hon lyssna till sin egen "superbiljana", som vill att hon ska säga ifrån, tänka själv och inte bry sig om skitsnack.

Martin Jonols har skrivit en härlig och galet rolig fotbollsbok. Jag hoppas att det kommer fler böcker om Biljana, för det här är humor och pirr hela tiden.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 4 juli 2010